Keep it simple!

Een online training van 12 modules, het schrijven van een boek, een aanbod met een funnel van 12 mails… Dit hoor ik vaak voorbijkomen als het gaat om passief inkomen. Een goed plan als je pas over een half jaar, op zijn vroegst, geld wilt gaan verdienen. En dat kan toch niet de bedoeling zijn? Dus keep it simple.

Keep it simple

Vaak denken we dat waarde zit in de hoeveelheid wat je aanbiedt, maar dit zit hem juist in de inhoud. Je kan meer hebben aan één ijzersterke video dan aan 4 halve modules. Bedenk dus allereerste welke boodschap je wilt overbrengen. Waar heeft je ideale klant echt wat aan? Waar help je hem direct mee verder? En ga dan met deze ene boodschap aan de slag.

Deel deze boodschap op in subonderdelen. Maak deze subonderdelen niet te klein. Probeer de bijzaken te scheiden van de hoofdzaak. Wijd niet al te veel uit. Grote kans namelijk dat jij je richt op drukke ondernemers. Die hebben helemaal geen tijd om 20 video’s door te spitten. Zij willen to the point informatie wat ze direct kunnen toepassen.

Oké, je weet nu welke informatie je wilt gaan delen, maar in welk jasje ga je dit dan aanbieden? Je kan er natuurlijk voor kiezen om direct een leeromgeving te bouwen in Learndash of om Huddle aan te schaffen. Hier gaat alleen weer behoorlijk wat tijd overheen en eigenlijk wil je morgen al starten met geld verdienen. Ga ook hier voor keep it simple.

Heb je een WordPress site? Maak een besloten pagina waarop je een video plaatst en bijvoorbeeld een opdracht. Deze pagina kan je vergrendelen met een wachtwoord. Als iemand dan jouw aanbod koopt, stuur je het wachtwoord toe en kunnen ze direct starten.

Maak je al gebruik van Mailblue of een ander mailsysteem? Dan kan je dit ook op een eenvoudige manier inzetten. Maak een automatisering waarin je om de paar dagen een mail stuurt met een video en wat extra uitleg.

Om te starten met verkopen, is het belangrijk dat je weet wat je de ander wilt leren en dat je de eerste video hebt staan. En laten we eerlijk zijn… Dit kan morgen al geregeld zijn, toch?  

Laat die 12 modules en het schrijven van een boek dus nu even voor wat het is. Dat kan altijd nog. Zorg ervoor dat je morgen al kan starten met het creëren van een passieve inkomstenstroom zodat jij zo snel mogelijk meer ruimte in je agenda krijgt. Dat is nu een stuk belangrijker!